Det spelar ingen roll vilket fotbollsfan du frågar – fotboll är inte en lek det är mycket mer än så. Fotboll är en konstform, en religion och en livsstil. När du sedan kombinerar det med stark lagkänsla och stolthet så får du någonting enastående!

Fotboll har den perfekta balansen mellan lagarbete och individuell talang och skicklighet. Spelare behöver arbeta tillsammans som ett team för att vinna, men de har också en plattform för personlig glans i form av teknik, fysik och öga för spelet. Dessutom – drama! Med 90-minuter och tilläggstid hinner man med mycket och det är sällan över tills slutet av den sista sekunden. En comeback i slutet av matchen eller att få uppleva en krasch är en vanlig upplevelse för fotbollssupportrar.

Fotboll väcker starka känslor och nästan varje spelare har sin egen favoritlag att hålla på. Det finns inget bättre än att umgås med andra supportrar, dricka en öl och sjunga till stöd för ditt lag. Fotboll skapar en gemenskap som inte kan hittas någon annanstans.

Bild: Michael Hemmingsson

I fotboll har underdogs en chans att vinna

Resultatet i matchen är sällan bestämt på förhand (så länge maffian inte är med och bestämmer). Det finns alltid en chans för en comeback, ett rött kort senare eller en snabb kontring och det är match igen. När man som fan sedan får uppleva 90-minuters dramatik är det svårt att inte dras med.

Fotboll är också en global sport, spelad och älskad runt om i världen. Det finns ingen nationell barriär när det gäller att vara en fan eller spelare. Du kan vara en del av en fotbollsfamilj, oavsett om du är italiensk, brasiliansk eller svensk.

Sporten lever och frodas internationellt

Med ständigt växande globala evenemang som VM och Champions League, är det svårt att ignorera passionen och energin i den här sporten. Fotboll engagerar bara – det kan inte hjälpas. Det är en del av vår kultur, vårt DNA. Fotboll är livet.

Fotboll är inte bara en sport, det är en känslomässig upplevelse. Du kan aldrig riktigt förklara det till någon som inte delar din passion – du måste uppleva den själv. Så om du inte redan gör det, ta chansen och hoppa in i fotbollsfesten – du kommer inte att ångra dig.